/ БГНЕС
Началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов в четвъртък, 11 август, проведе работна среща с началник-щаба на полевата армия на Обединеното кралство генерал-майор Колин Уиър.

Адмирал Ефтимов изрази своята признателност за продължителната подкрепа и ангажираността на Обединеното кралство към възпирането на източния фланг на Алианса, както и за развръщането на военно формирование на територията на Република България и възможността за провеждането на съвместна подготовка.

Гостът използва възможността да изрази благодарности към военното ръководство на Министерството на отбраната за оказаната подкрепа към британското военно формирование, провеждащо съвместна подготовка с части от Сухопътните войски на Българската армия. Той изрази задоволството си от нивото на подготовка и сподели, че е много полезна за британските военнослужещи за повишаване на тяхната оперативна съвместимост.

Адмирал Ефтимов запозна генерал-майор Уиър с процеса по създаването на бойна група на НАТО в България и подчерта, че форматът остава гъвкав с възможност за провеждане на съвместна подготовка, от която съюзниците винаги могат да се възползват.
Министерство на отбраната