Младенов отрича да е резервен вариант за поста на еврокомисар
Младенов отрича да е резервен вариант за поста на еврокомисар / cнимка: Sofia Photo Agency
Младенов отрича да е резервен вариант за поста на еврокомисар
25077
Младенов отрича да е резервен вариант за поста на еврокомисар
  • Младенов отрича да е резервен вариант за поста на еврокомисар

Министърът на отбраната Николай Младенов нарече журналистически слухове твърденията, че той е резервният план „Б" на правителството за български еврокомисар, ако Румяна Желева не бъде одобрена. Той отказа да коментира в подробности медийните публикации по темата.

След края на пленарно заседание Младенов обясни, че „функциите на началника на отбраната ще бъдат подкрепени със създаването на позицията на постоянния секретар". "Защото началникът на отбраната ще има висш държавен служител, неполитическо лице, с което да работи, така че решенията, които министърът взима, да бъдат осигурени както от военна гледна точка, така и от цивилна. Затова създаваме тази система, за да може началника на отбраната да има партньор неполитическо лице". Така Николай Младенов коментира промените в Закона за отбраната и въоръжените сили. Едно от измененията предвижда създаване на нова длъжност в Министерството на отбраната - постоянен секретар, който ще отговаря за цивилните структури в министерството.

Ще дочакате ли приемането на Закона за отбраната в това си качество?

Разбира се, аз и утре ще бъда тук. Защото днес не приключихме работата по закона. Надявах се, че можем днес да приключим, но има заседания на комисиите следобед и затова продължаваме утре.