Млад мъж от Плевен твърди, че е жертва на полицейско насилие, посочва NOVA. По думите на 26-годишния Виктор Балиев той е бил отведен с белезници във Второ районно управление преди два дни и там му е нанесен побой. Освен това бил принуден да кляка и става до припадък.

"Докато кляках, единият от тях дойде, остави си чантичка с палка на бюрото до мен и се уплаших. Казах, че искам да спра, а той ми каза да не спирам. Цялото ми тяло трепереше. Ръцете вече не можех да ги държа изпънати напред и да клякам, затова започнах да се подпирам с колене и бавно да се изправям", разказа Балиев.

Предисторията - на 1 декември вечерта 26-годишният мъж разбира, че брат му е катастрофирал на кръстовище в Плевен. Виктор живее в близост и отива да провери какво се е случило. Спира до мястото на инцидента, но е пресрещнат от полицаи.

"Единият ме бутна, аз инстинктивно му бутнах ръката и каза, че трябва да махна колата от тук. После двамата полицаи минаха зад мен, сложиха ми ръцете отзад и ме заведоха към патрулния автомобил. Първият удар беше по китката. Казаха ми, че тази вечер ще ме пребият", разказа своята версия мъжът.

Съдебното минало на Виктор е чисто и досега не е имал проблеми с полицията.

От Районното управление в Плевен отказаха да коментират случая пред камера. Отрекоха да е имало полицейски произвол и насилие. Обясниха за Нова, че Виктор е бил доведен, а не задържан в Районното, защото се държал арогантно на мястото на инцидента.

Освен това имало проблеми с автомобила, който е с испанска регистрация и бил обявен за издирване от Шенгенската информационна система. Въпреки това колата му е върната.

От Областната дирекция заявиха, че ще има вътрешна проверка по случая. Междувременно младият мъж си е извадил медицинско и си е наел адвокат.

Източник: Nova.bg