Митничарите на Лесово задържаха фалшиви тениски и чанти
Митничарите на Лесово задържаха фалшиви тениски и чанти / снимка: Impact Press Group, архив

2146 тениски и чанти с фалшифицирано лого и етикети на дванадесет световноизвестни търговски марки задържаха митническите служители на митнически пункт Лесово.
1 860 мъжки тениски с фалшифицирани световни търговски марки са иззети при щателна митническа проверка на ТИР с турска регистрация, съобщават от Агенция „Митници”.

Камионът марка „Мерцедес” е превозвал текстилни изделия от Турция за Румъния през България. Изпращач на стоката е текстилна фирма от Истанбул, а получател - търговска фирма от Букурещ. Между декларираните текстилни изделия е открито голямото количество тениски с фалшифицирани търговски марки.

Други недекларирани 286 дамски и мъжки чанти с фалшифицирани осем световноизвестни търговски марки са иззети от лек автомобил марка „Хюндай” с турска регистрация, който е пътувал от Турция за България. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу шофьора на колата, който е турски гражданин.

Над 70 000 тениски, джапанки и дънкови облекла с фалшифицирани лого и етикети на световноизвестни търговски марки са иззети от бургаските митнически служители през последните месеци, в това число и най-голямата залавяна досега в България пратка с фалшифицирана спортна марка от 58 320 тениски, която е трябвало да бъде доставена в САЩ през Гърция.