Ние сме отговорно правителство, което обяви, че няма да се поддаде на шантаж. Това заяви транспортният министър Николай Събев по адрес на превозвачите и техните разногласия с правителството. "Срещу нас ако седне отговорната част от бизнеса, ние ще седнем с радост да обсъдим нещата. С хора, които не искат да преговарят, ние не можем да говорим, защото те не търсят диалог. По-голямата част от превозвачите ще продължат да изпълняват ангажиментите си към българите", категоричен беше той.

Превозвачите напуснаха неудовлетворени срещата с премиера

По думите му от началото на годината правителството е похарчило 4,5 млрд. лева, за да поеме разликите в цените. Събев напомни и че се готви антиифлационен пакет от мерки, но работата по проекта не е приключила.

"Ние обсъждаме различни варианти, при които да има добри условия при ненормална икономическа ситуация, за да продължат хората да работят нормално. Тоест ние сме показали, че сме отговорно правителство. Бюджетът предвиждаше икономически растеж, а сега трябва да осигурим защита за най-слабите и условия за предприемачите, за да продължат да функционират", допълни министърът на транспорта и съобщенията.

Събев заяви още, че вече парите за летището в Русе вече са по сметките на общината.

„За да започнат да се ползват, трябва да има нотификация от ЕК, че това не представлява държавна помощ. За да се случи това някой трябва да седне и да попълни формуляри и да ги изпрати до комисията. От декември е извършен превода, но формулярите не са изпратени. Обсъждаме с кмета на общината възможности как да ускорим процеса”, допълни Николай Събев.