Министър Петков няма да подава оставка
Министър Петков няма да подава оставка / Sofia Photo Agency
Румен Петков няма да подава оставка като министър на вътрешните работи, научи Дарик. Министърът лично потвърди новината пред медията след края на националното съвещание на ръководството на МВР, което бе свикано от вътрешния министър и главния секретар на МВР Валентин Петров.

Министър Петков отрече появилата се днес на обед информация, че след среща с премиера Сергей Станишев е депозирал оставката си. Двамата са разговаряли повече от час и половина, съобщиха за Дарик от Министерски съвет. По информация на Дарик тема на разговор са били проблемите в МВР, както и евентуалните промени в системата.

По време на националното съвещание на ръководството на МВР са били обсъждани проблеми, свързани с използването на Специални разузнавателни средства (СРС). Съвещанието започна в академията на МВР в Симеоново, а по-късно продължи в сградата на вътрешното министерство.

По-рано днес Дарик научи, че през деня бивши служители на МВР са получили съобщения на мобилните си телефони с новината, че министър Петков е подал оставка – информация, която след това не бе потвърдена.