Министерство и инспекторат ще търсят помощ за учителката, влязла пияна в час
Министерство и инспекторат ще търсят помощ за учителката, влязла пияна в час / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Министерство и инспекторат ще търсят помощ за учителката, влязла пияна в час
59656
Министерство и инспекторат ще търсят помощ за учителката, влязла пияна в час
  • Министерство и инспекторат ще търсят помощ за учителката, влязла пияна в час

Регионалният инспекторат по образованието ще обсъди как да помогне на учителката от столичното 130-то училище, която влезе пияна в клас. Това заяви заместник-министърът на образованието, младежта и науката Милена Дамянова.

Дамянова посочи, че обществеността не би трябвало да се настройва срещу Илияна Иванова, защото тя е самотна майка на 3 деца и вероятно има тежка съдба. „Трябва да призная, че това е една тъжна история. С РИО ще направим всичко възможно да й помогнем, защото според мен тази жена има нужда от помощ. Искаме да намерим най-доброто решение".

Зам.-министър Дамянова поясни, че четвъртокласниците, които са посещавали детска градина и предучилищна показват по-добри резултати на изпити и външно оценяване. От друга страна - като причина за ниските резултати тя посочи социалната среда на децата, както и факта, че не при всички българския е майчин език. „Децата, които са били в детски градини 3 и повече години имат 49 точки повече от децата, които са пребивавали в детска градина 1 година или по-малко".

Милена Дамянова беше гост на шестото издания на инициативата Европейски ден за здравословно хранене и готвене с деца.