Масови тестове на работещи по тунела „Железница”, предава NOVA.  До тях се стигна, след като откриха коронавирус при единия от пострадалите при срутването в пътното съоръжение.

Пострадал в тунел „Железница“ пред NOVA: Затрупа ме за части от секундата (ВИДЕО)

Тепърва ще се правят тестове на всички контактни с работника лица. Те все още се изследват и резултатите им не са готови. От фирмата изпълнител уточниха, че са направили всичко възможно, за да помогнат на РЗИ. А от Здравните власти отказаха да дадат информация.

Докато все още не е ясно огнище ли е строежът на най-дългия тунел у нас, ромският квартал „Изток” в Кюстендел се превърна в такова. Там броят на заразените вече наближава 100.

„Към момента ситуацията в Кюстендил е овладяна, но имаме над 800 човека, които са по масивите, които са от други градове, в съседни общини също се намират. Те обаче идват в магазините, опитват се да влязат без маски.

С коронавирус е работник, пострадал в тунел "Железница“

Това са хора, които ние не можем да карантинираме. Тези хора идват сутрин в банковите офиси, идват в магазините и затова е изключително тежка ситуация”, обясни кметът на Кюстендил Петър Паунов

„Евентуално при увеличаване броя на заразените ще се наложат и по-рестриктивни мерки, естествено блокиране тотално на квартал Изток, и на града ако се наложи, но за момента нямаме такива данни”, заяви Виктор Янев, председател на Кризисния щаб.
nova.bg