Депутатът от БСП Антон Кутев
Депутатът от БСП Антон Кутев / БГНЕС, архив
Ако кметът на Батак е нарушил закона и прокуратурата го докаже, има само един ход и той е съд, затвор и всичко останало, което предвижда законът. Това заяви депутатът от БСП Антон Кутев пред журналисти, предаде БГНЕС.

"Не съм аз човекът, който може да каже каква е истината за кмета на Батак, защото не го познавам. За мен няма никакво значение дали е член на БСП или не, ако някой е нарушавал закони, той трябва да бъде наказан, спрямо закона", отговори Кутев на въпрос каква е истината за кмета на Батак.

Кметът на Батак с обвинение за незаконна продажба на държавен имот

„Друг е въпросът дали обвиненията, които вървят в момента, са издържани, защото съм виждал много пъти хора, които са обвинявани от тази същата власт от ГЕРБ. В крайна сметка се оказа, че те осъждат България, а не България – тях”, коментира Антон Кутев.

„За мен две неща са ключовите и важните. Ако този човек е нарушил закона, това трябва да бъде наказано. Дали е нарушил закона, го определя съдът и прокуратурата, а не някое политическо лице или медийна кампания“, посочи депутатът от левицата.

Кутев бе категоричен, че докато не бъде доказано едно престъпление, то е работа на прокуратурата. „Преди да имаме резултат от прокуратурата и съда, никой не може да издава присъди. Този човек е невинен докато това не се случи. Ако той е нарушил закона и прокуратурата го докаже, има само един ход и той е съд, затвор и всичко останало, което предвижда законът“, подчерта той.

Чисто партийно, според Кутев, БСП трябва да вземе мерки за това да види каква е ситуацията и дали не могат да бъдат полезни с нещо за органите на реда. „Другото си е работа на прокуратура и съд. Ако се докаже, че е виновен, няма никакво значение дали е от БСП или ГЕРБ. Ако има човек, който е корумпиран, той трябва да бъде наказан и това е без съмнение“, повтори Кутев.
БГНЕС