Криминалисти разследват жестоко убийство
Криминалисти разследват жестоко убийство / снимка: DarikNews.bg
Криминалисти разследват жестоко убийство
55283
Криминалисти разследват жестоко убийство
  • Криминалисти разследват жестоко убийство

Криминалисти от Смолян, Пловдив и Златоград разследват убийството на 33-годишна жена.

Преди няколко дни в полицията в Пловдив е бил получен сигнал за изчезнала жена от Пазарджик, която живее в Пловдив и се казва Василка. Последно тя е била в района на Неделино в компанията на 38-годишния Цанко Лазаров от Пловдив.

Разследващите са открили човешки останки в района между село Падина и Неделино.

Трупът е бил разчленен, но все още е рано да се каже дали това е направено от убиеца, или от животни, коментира за Дарик директорът на смолянската полиция комисар Кирил Хаджихристев.

Цанко Лазаров е основният заподозрян за убийството и е задържан. Наблюдаващият случая прокурор трябва да прецени дали да внесе искане в съда да му бъде наложена най-тежката мярка "задържане под стража".

Той е направил самопризнания за жестокото престъпление, докато е бил в ареста за кражба. В обясненията си пред полицията той е казал, че го е направил заради "лични чувства". 

Ревност е едната версия, по която работят криминалистите.

Според източник на Дарик Василка е живеела с млад мъж на квартира в Пловдив. Именно той е съобщил на полицията, че тя е изчезнала на 19 юни и не се е прибирала три дни.

Цанко Лазаров и жертвата се познавали от няколко месеца, разказаха разследващи.

Пловдивчанинът е криминално проявен, регистриран за кражби и излежал присъда за умишлено убийство. През 1993 г. е заклал приятелката си, с която живеел на семейни начала, научи Дарик. Цанко Лазаров е изтърпял 20-годишна присъда за това убийство.