Криминалисти пресякоха канал за трафик на наркотици към Гърция
Криминалисти пресякоха канал за трафик на наркотици към Гърция / cнимкa: DarikNews

Криминалисти от ОДМВР, съвместно с колегите им от Сандански и Петрич, проведоха поредна специализирана полицейска операция по пресичане на канал за трафик на наркотични вещества към Гърция, информират от пресцентъра на МВР.

На 27 октомври към 22.30 ч. в района на Сандански полицаи спрели за проверка лек автомобил "Ауди", управляван от 19-годишна благоевградчанка. При проверка в дрехите на спътника й, на 23-години от Рилци, е открито пакетче с бяло прахообразно вещество с тегло 19,65 грама, което при направен полеви наркотест реагирало на кокаин. При последвали процесуално-следствени действия полицаите открили и иззели от дома на момчето електронна везна с остатъци от бяло прахообразно вещество и две таблетки амфетамин. Младежът е криминално проявен и осъждан за разпространение на наркотици.

По същото време в района на ГКПП-Кулата е спрян за проверка лек автомобил "БМВ", управляван от 20-годишна благоевградчанка. При направения обиск в дрехите й, служителите на реда намерили найлоново пликче с бяло прахообразно вещество с тегло 5 грама. При направеният полеви наркотест веществото реагирало на кокаин. Работата по случаите продължава. Тримата са задържани за срок от 24 часа.