„Очевидно този мандат няма да може да бъде осъществен“. Това заяви пред журналисти в кулоарите на парламента лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, коментирайки възможността за създаване на кабинет в рамките на настоящия парламент. 

Костадинов изрази несъгласие решението третият мандат, връчен на „БСП за България“, да бъде задържан до средата на август, докогато е възможният срок за приключване на евентуална процедура по избор на председател на Комисията по енергийно и водно регулиране (КЕВР). „Подозирам, че след 15 август може да го задържат до 15 декември, малко преди Нова година, а може би и след 15 януари“, коментира Костадинов. 

„В момента едно импотентно управление прави всичко възможно, със зъби и нокти, да задържи управлението в ръцете си, за да може да прокара още няколко сделки“, допълни той. 

Костадинов припомни, че групата на „Възраждане“ е гласувала „против“ избирането на Станислав Тодоров за председател на регулатора, чиято процедура по избор Конституционният съд обяви за противоконституционна. 

„Още тогава казахме, че ще има проблем, защото начинът, по който беше извършен този избор, беше противоконституционен. Трябва ли всяка една грешка да служи за оправдание, за да продължават да правят още грешки? Предстои да изберат председател на Комисията за противодействието на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). Ако направят същата грешка?“, попита Костадинов. 
БТА