/ DarikNews
Лидерът на БСП Корнелия Нинова тръгна на предизборна обиколка преди избора на нов председател на партият. Тя се е отбила в хотела на Ветко Арабаджиев, който от няколко месеца е в ареста за финансови престъпления заедно с жена си.

От пловдивската партийна организация коментират, че това е първото й посещение от три години насам. Нинова заобикаляше града под тепетата след разрива в отношенията й с Георги Гергов. Самият Гергов пък бе един от основните виновници за избирането й на поста. В залата на хотел "Марица" лидерката на БСП пристигна за среща само с един от клубовете на партията в града, оглавяван от бившия общински съветник Иван Петков, известен с опозиционното си отношение към сегашното ръководство на БСП-Пловдив.

Срещата не е била разгласена официално от пресцентъра и по този начин на сбирката със социалистите от клуб "Георги Кирков" не е присъствал никой от ръководството на столетницата в Пловдив.

Корнелия Нинова в Пловдив: С Гергов си говорим, когато идва на Национален съвет

В отговор на въпроса защо дискусията с актива на БСП не е разгласена, Нинова коментира: "Огласяването на дискусията и нейната организация е отговорност на другарите, които ме поканиха. Аз винаги съм се отзовавала, ако имам физическа възможност. Няма интрига тук, поканили са ме – идвам“. Според домакина Иван Петков срещата е била анонсирана. "Всички са поканени на тази среща, нашият дискусионен клуб е изпратил покана към Градския съвет, всеки един член на партията може да дойде и да присъства днес", каза той.

Нинова разкри още, че с Георги Гергов се вижда само на заседанията на Националния съвет. "Не сме говорили с Георги Гергов за предстоящите избори в БСП. С него разговаряме, когато идва на Национален съвет, там се виждаме и си говорим нормално, извън това не сме коментирали", обясни тя. Сбирката в Пловдив се явява част от неформалната предизборна обиколка на лидерката на БСП преди вътрешнопартийния вот в края на април и преди да е започнала официално предизборната кампания на 26 март.