Красимир Каракачанов
Красимир Каракачанов / ВМРО
Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов предлага Конгресът на партията, насрочен за 12 февруари, да избере трима съпредседатели на Организацията - Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди. Това написа Каракачанов на страницата си във Facebook.

В това ръководство като секретар място трябва да има и Юлиан Ангелов, който като организационен секретар ръководеше щабовете на всички предизборни кампании през последните 10 години, посочва Каракачанов.

Настъпи времето по-сериозно да ангажираме поколението от сегашните ръководни структури на ВМРО, което натрупа политически и административен опит в законодателната и в изпълнителната власт, смята лидерът на ВМРО.

"Колкото до мен, аз нямам намерение да излизам в политическа пенсия и ще продължавам да работя активно за авторитета на ВМРО и за каузите, за които ВМРО е воювала в своята 128-годишна история, воюва и до днес. Ще заема своето място такова, каквото ми отредят Конгресът и членовете на Организацията", заявява Красимир Каракачанов.
Той посочва, че за по-голяма оперативност ще предложи да бъде намален съставът на Организационния съвет от 100 на максимум 60-70 човека, както и досегашният брой на членовете на Изпълнителния комитет, който в момента е 17 човека.

Красимир Каракачанов отчита, че 2021 година е била трудна за Организацията.

"Но тя беше функция от изминалите четири сложни и в същото време ползотворни за каузите ни години, в които ВМРО беше в законодателната и изпълнителната власт. Имахме 12 народни представители, имахме зам.-министри, имаме кметове на общини и кметства, общински съветници в цялата страна", посочва той.

Каракачанов отбелязва, че това са били динамични години, в които са се преборили да премахнат фигурата на вечния длъжник, да въведат данъчните облекчения за семействата с деца, както и устойчивото повишаване на доходите в последните години, в това число и пенсиите.

"Нека да си го кажем директно - благодарение на ВМРО в правителството и парламента бяха поставени ясни и категорични условия за членството на Македония в ЕС и не бяха изпълнени чуждите поръчки. Така направихме възможна една обща твърда позиция, с която, както виждате, се съобразяват и днешните управляващи", коментира Каракачанов.

"Що се отнася до отбраната - за 4 години направих толкова неща, колкото не бяха правени за последните 30 години. Като се започне от повишаването на доходите на военнослужещите, превъоръжаването и въвеждането на доброволната служба и се стигне до трайно повишения авторитет и доверие към Българската армия", посочва той и допълва, че няма от какво да се срамуват от присъствието си в изпълнителната и законодателната власт.