/ БТА
Министерството на вътрешните работи (МВР) вече е започнало организацията и е в готовност да изпълни своите ангажименти за изборите, каза пред журналисти служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов, след като на „Капитан Андреево“ беше дадена информация за заловено рекордно количество хероин.

Ангажиментът на МВР на първо място не е да организира избори, изборите се организират от Централната избирателна комисия (ЦИК). МВР има ангажименти по охрана на бюлетините, на изборните секции, на машините за гласуване, както и да се бори с купения вот. Ние имаме готовност, натрупа се много опит през последните години, тъй като се проведоха и много избори. Аз съм уверен, че ще се справим. За момента няма сигнали, те започват прогресивно да растат, когато стартира предизборната кампания", обясни Стоянов.

"Не виждам защо се правят внушения, че едва ли не Министерството на вътрешните работи няма да се справи с изборите", каза още той. "Недоумявам как шест месеца след местния вот, дори премиерът към онзи момент – Николай Денков, излиза и заявява, че МВР не се е справило на тези избори. Нито по време на изборите, нито след тях ние бяхме критикувани", коментира служебният министър на вътрешните работи. "Недоумение буди и изказването на група от хора, според които МВР носи отговорност и за броя на недействителните бюлетини - това според мен е пълен абсурд", допълни той. 

"Не обмислям вариант за нов главен секретар, считам, че е редно да работим със заместника на Живко Коцев, който до момента се справя отлично", каза още вътрешният министър в оставка. "До последно съм работил с Живко Коцев, не е имало разрив между нас двамата", добави Стоянов. 

Той каза още, че преди две седмици е съобщил, че има информация, че в дома на Бойко Рашков са се провеждали "вечеринки", на които са поставяни задачи на присъстващите кой какво следва да извърши, като целта е била да бъде дискредитиран и да отпадне при ротацията.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
Таня Тодорова, Николай Грудев/БТА