/ Thinkstock/Getty Images
През нощта все още на места в Източна България ще превалява дъжд с гръмотевици. Над останалата част от страната облачността ще се разкъса.

В неделя преди обяд над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. След обяд отново ще се развие купеста облачност, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса.

Пролетта в ход: слънце и дъжд се редуват и в следващите дни

Над Черноморието преди обяд ще има разкъсана до незначителна облачност. След обяд ще се развие купеста облачност, но само на отделни места, главно по северното крайбрежие, ще превали краткотрайно. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури на въздуха ще са 21-26 градуса. Температурата на морската вода е 17-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Температури до 34 градуса през май

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен североизточен, по билата - югозападен, вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 15 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса.

13 приказно красиви места, които да посетите тази пролет (СНИМКИ)

През първите дни от следващата седмица вятърът ще се ориентира от изток-югоизток. Ще има и слънчеви часове, но и развитие на купесто-дъждовна облачност в часовете след обяд и до полунощ. В понеделник краткотрайни превалявания ще има на места из цялата страна, а във вторник - на малко места в Западна България.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg