Районната прокуратура в Смолян образува бързо производство срещу 28-годишната жителка на Смолян, която се опита да пробута фалшива столевка на пенсионер в Смолян.
Вчера на павилион за захарни изделия и вестници край местната болница жената си поръчала баничка със спанак и меденка и общо дължала 1,15 лв. Тя платила фалшивата банкнота от сто лева.

73-годишният продавач взел фалшивите пари и върнал ресто от 98,85 лв. Обвиняемата взела рестото и избягала. Възрастният човек се е осъзнал и потърсил помощ от полицията. По-късно жената е открита и разпитана от органите на МВР. Пострадалият също е дал обяснения. Предстои назначаване на експертиза, установяване на допълнителни свидетели, както и други необходими действия по разследването, съобщават от Апелативна прокуратура - Пловдив. Жената била задържана за 24 часа, но вече е на свобода.

По информация на Нова телевизия жената е първата осъдена за просия в областния град и е стара познайница на полицията. „Банкнотата" пък, с която платила, е хартийка - част от рекламна кампания на местен клуб, който отпечатал материалите за забавление на посетителите си и ясно се вижда, че не е истинска.

Източник на видеото: Novanews.bg