/ iStock/Getty Images
COVID-19 постави пациентите с други заболявания в безпрецедентна изолация. Стотици българи продължават да отлагат срещата си със специалист, докато състоянието им не изисква неотложна медицинска помощ.

Медици от „Пирогов” помагат на сираците на свои колеги

В тяхна подкрепа най-голямата спешна болница в България ще провежда безплатни консултации, които ще достигнат и до пациентите в цялата страна, съобщиха от лечебното заведение.

В нашия фокус са страдащите от ICTER или така наречената Жълтеница, както и тези с онкологични заболявания на жлъчно-чернодробната и панкреасна система и на стомашно-чревния тракт.
 
 

❗️Не отлагайте срещата си със специалист❗️
🥼👨‍⚕️🩺Прегледайте се безплатно при началника на Клиниката по хирургия доц....

Posted by УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" on Monday, 12 April 2021


Характерно пожълтяване на очните ябълки, лигавиците и кожата на дланите и ходилата - първи сигнал, че трябва да потърсите помощ от специалист в жлъчно-чернодробната хирургия. 

Имате ли защита срещу COVID-19 - проверете в „Пирогов”

Жълтеницата е състояние, което свидетелства за начало на заболяване на кръвта, черния дроб или жлъчните пътища. Не подценявявайте тези симптоми, защото те могат да доведат до цялостно влошаване на състоянието на пациента и необратими усложнения.

Системната среща със специалист е задължителна за пациентите с онкологични заболявания на черния дроб, панкреаса, стомаха и червата и е гаранция за това, че проблемът ще бъде под контрол.

Ваксините срещу COVID-19 трудно могат да се сравняват по ефективност

Първият ден за безплатен преглед лично от началника на Клиниката по хирургия доцент Добромир Сотиров е 17 април - събота. При стриктно спазване на противоепидемичните мерки ще бъде разкрит кабинет в Медицинския център „Н.И. Пирогов”.

За консултация можете да се запишете всеки ден от 09:30 до 18:00 часа на телефон 0885/ 33-64-31.