Само по NOVA - говори и една от жертвите на измамниците, обещавали бързи печалби чрез търговия с акции на американски компании. Групата е работила от 2017 г. Пострадали са над 200 души.

„Обадиха ми се по телефона и ми предложиха срещу внесена от мен сума да се закупуват акции на борсата и по този начин да се печели. Не знам какво стана, но реших все пак, че в тези времена е хубаво човек да инвестира”, разказва потърпевшата.

Разкриха престъпна група за финансови престъпления и пране на пари (ВИДЕО/СНИМКИ)

Тя проверила в Търговския регистър дали подобна фирма съществува. А офисът в луксозна сграда в София я убедила в реалността на компанията. „Казаха ми, че работят директно на американската фондова борса, а не на българската, тъй като тук няма ликвидност. Пращаха ми доклади на телефона”, добавя жената.

Последвала оферта за закупуване на електронна валута, но жената отказала. След това личният й финансов мениджър я убедил, че до седмица ще й върнат инвестираните пари и така тя се съгласила.

"Преведох над 100 000 лв. След седмица парите не ми бяха върнати. По телефона ми казаха, че има проблем с банката. Отидох до офиса и видях, че такъв вече няма. Всички табелки бяха махнати, а от фирмата нямаше и следа", обясни жената. 
nova.bg