Най-голям е интересът към ваксината на Janssen
Сериозен наплив от желаещи да се ваксинират се наблюдава във ваксинационния пункт в УМБАЛ "Света Анна" в София, съобщиха от болницата. Предвид това, ръководството на болницата активира втори ваксинационен екип и удължи работното време на пункта до 21.30 ч.

Причина за удължаването освен големия наплив от желаещи да се ваксинират, стана и прекъсванията причинени от срива в Националната здравно-информационна система.

Към 21.30 ч. са се ваксинирали 251 човека. Най-голям е бил интересът към ваксината на Janssen - 130 ваксинирани и Pfiser - 89 ваксинирани, аз с Moderna - 29 ваксинирани и AstraZeneca – 3 ваксинирани.

От болницата припомнят, че ваксинационният им център работи от 8 ч. до 20 ч. всеки ден (включително събота и неделя). Има всички ваксини, одобрени за ползване в България.

Не е необходимо предварително записване. Ваксинационният център се намира в двора на болницата и може да се стигне до него с автомобил.

Новите COVID мерки: Въвеждат зелен сертификат за редица дейности

Във Ваксинационния център на Окръжна болница вече можете да се ваксинирате с трета игла.

пресцентър, УМБАЛ

Какво е зелен сертификат и как можем да се сдобием с него

„Имаме 160 легла за COVID болни, това е 33% от капацитета болницата. Вече над 35% от пациентите ни са болни от COVID, това наложи в стаи с по 3 легла да добавим по още едно”, обясни пред NOVA Антон Луков, пиар на болницата.

Той припомня, че възрастните хора над 60 години са с предимство за ваксиниране дори без „зелен” коридор.

пресцентър, УМБАЛ