/ БГНЕС
Рухна митът за неподлежащия на контрол главен прокурор, каза главният прокурор
"КС с решенията си казва и показва, че прокуратурата е спазила законите и продължава да спазва законите на Република България", обобщи главният прокурор Иван Гешев и посъветва хората да четат внимателно самото решение за имунитета на президента, а не коментарите по него.

"Аз съм съгласен с президента Радев, че решенията на КС не се коментират, а се прилагат. И аз благодаря на КС, че отговори на въпросите", добави той.

Той изрази доволство, че КС е отговорил на всичките зададени от него въпроси. „Стана ясно, че прокуратурата е спазила закона. Това решение на КС отговаря на всички наши въпроси, дава възможност прокуратурата да си свърши работата. ”, каза Гешев. "Как ще бъде приложено то, зависи от отделните наблюдаващи прокурори по сътветните казуси", добави той.

„Рухна митът за всесилния и неподлежащ на контрол главен прокурор. Този мит беше разпространяван от политически среди и НПО-та, чиято цел е унищожаване на прокуратурата. Този мит рухна с решението на Конституционния съд”. Обвинител номер 1 направи коментара в Ямбол, където отиде след разбиването на може би най-голямата нарколаборатория у нас.

КС: Президентът не може да бъде разследван, ако няма данни за престъпление

„Не смятам, че съм извършил нещо, за което да ме разследват.
Аз не съм човек, който е престъпник, а човек който защитава закона над 20 г. от полицай, през следовател до главен прокурор и моята цел е българските граждани да получат справедливост.

Знам, че имам врагове. С работата си засегнах хора с милиарди. Знам, че ще има реакция. Знам, че прокуратурата ще бъде атакувана, ще бъдат направени опити да бъде унищожена, както по времето на Иван Костов”, коментира още Гешев. „ Аз ще правя, каквото трябва да се направи, а оттук натам да става, каквото ще”, зарече се главният прокурор.
 
 
Разбиха нарколаборатория в Ямбол

Разбиха нарколаборатория в Ямбол. Подробности от главния прокурор Иван Гешев и на сайта ни: https://bit.ly/2EuN574

Публикувахте от Новините на NOVA в Петък, 31 юли 2020 г.

Гешев е категоричен, че е наясно, че спецпрокуратурата не е удобна на хора с много пари, на милиардери с политическо влияние, които искат да компрометират тази институция.

Гешев: Прокуратурата отчита спад на кражбите на автомобили, както и на ало измамите


На въпрос за неспирните вече 23 дни антиправителствени протести, на които основно искане е неговата лична оставка, Иван Гешев каза само, че не коментира политически теми.

Той призна, че е в отпуска, но обикаля страната, за да се запознае на място с колегите си прокурори.

Докато главният прокурор даваше брифинг за медиите, пристигна протестиращ срещу него с плакат в ръка, който обаче не посмя да се доближи. Гешев го подкани да дойде пред камерите, но мъжът остана по-встрани. "Здравейте. Елате, елате по-наблизо да ви снимат, нали за това сте дошли", усмихна му се Гешев. Протестиращият обаче остана на дистанция.