Бойко Борисов и Антон Кутев
Бойко Борисов и Антон Кутев / БГНЕС
Министър-председателят Бойко Борисов присъства в парламента за депутатски питания. Той влезе в словесна полемика с Антон Кутев от БСП, в която се измери кой колко е трасирал в Русия и на кой му е по-голям рейтингът.
 
Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Това, което той трасира, аз отидох да видя какво е трасирано, то не беше трасирано нищо“, заяви Борисов.

Премиерът Борисов: Отидох в Русия да видя какво е трасирал президентът Радев

Бойко Борисов
БГНЕС

Антон Кутев от Левицата веднага му отговори:
 
Вашата закачка с президента Радев не е във Ваша полза, защото той има по-висок рейтинг от Вас и Вие очевидно не можете да свикнете с това! Изглежда сте били на различни срещи с Владимир Путин, защото Вашата оценка, поне това, което казва Министерски съвет в официалното си съобщение, коренно се различава от това, което говори Путин, да не говорим за това, което говори шефът на пресслужбата. Разликата е абсолютно съществена. Вие говорите какво сте постигнали в тези разговори и как от тук нататък България е отново на газовата карта. Само че тук се говори за това, че не само, че няма договорености, но не е имало и задача да се договарят, нито възможността да се водят преговори, нито пък са правени такива неща. Този, който ви е превеждал от руски, да ви кажа, че не знае езика“.

Реакции в парламента: Кой как разтълкува срещата на Борисов с Путин?

Бойко Борисов
БГНЕС

Премиерът влезе в диалог и за рейтингите и заяви, че ГЕРБ има по-голям рейтинг от БСП, а Мая Манолова има по-голям рейтинг от президента.

След срещата на Борисов с Путин: България влиза в проекта Турски поток (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Междувременно Борисов продължи темата за Русия и отправи предложение към БСП:
 
„От една страна нашите партньори пишат, че съм васал на Путин, а Вие ми казвате, че не се разбирам с него. На кого да повярвам накрая? А три часа си говорихме най-добронамерено с всичко, което имаше. Като дойде Путин в България тази година, ще помоля да седне с вас и на руски да ви обясни и той какво мисли“.
БТА