Фандъкова
Фандъкова / БГНЕС
ГЕРБ ще внесе закон с текстове, които санкционират хората, горящи отпадъци, съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, цитирана от БГНЕС. 

София осъмна в мъгла с мръсен въздух

"В последните дни има значителни превишения, а най-големите превишенията бяха вчера вечерта. Ясно е, че не трафикът е виновен за тях, а отоплението с твърдо битово гориво и горенето на отпадъците. Знаете, че по отношение на отоплението с твърдо битово гориво, мерките които предприемаме и апелираме към хората, които се отопляват с дърва и въглища да се включат в проектите на Столична община за осигуряване на безплатна подмяна на отоплението с по-екологично. В същото време горенето на отпадъци е също голям проблем в някои райони като "Красна поляна". Това е голям бич за хората там, затова поисках и в последните месеци се работеше в Народното събрание да приемат инкриминирането на горенето на отпадъци, защото само за последната седмица са направени над 60 проверки за горене на отпадъци на открито, съставени са над 20 акта, но сами по себе си те не вършат никаква работа", обясни Фандъкова. 

Заради мръсния въздух: Столична община проверява автосервизи и тапицерски ателиета

Тя съобщи, че от инициативният комитет в "Красна поляна" са поискали тази промяна и утре група народни представители от ГЕРБ ще внесат искането за промяна на закона, за да има по-строги санкции, а горенето на отпадъци да стане престъпление. 
БГНЕС