/ iStock/Getty Images
Днес в 10 часа и 50 минути е есенното равноденствие и започва астрономическата есен. Денят ще започне със слънчево, но след обяд от запад облачността ще се увеличава.

iStock/Getty Images

В Източна България ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, в София около 26 градуса.

iStock/Getty Images

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Максимални температури между 22 и 25 градуса, температурата на морската вода е 21-22 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

iStock/Getty Images

Над планините преди обяд ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от западната половина от страната облачността ще се увеличава. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър, а по най-високите части - умерен запад-северозападен. Максималната температура на 1200 метра ще е около 21 градуса, на 2000 метра - около 14 градуса.

iStock/Getty Images

Във вторник ще преобладава облачно време, с превалявания, на повече места и повече като количество - в следобедните часове в западната половина от страната. Минималните температури ще са по-високи, дневните ще се понижат.

Каква есен ни очаква?

В сряда все още ще превалява, но на по-малко места и в процес на спиране.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
БТА