Сдружението на общопрактикуващите лекари съобщи в събота вечерта, че прекратява протестите, но остава в готовност за нови, ако диалогът със здравното министерство и Касата се провали. Те оценяват, че на срещата със здравния министър и неговия екип, както и с представители на НЗОК е поставено добро начало на макар и забавен във времето диалог.

Джипитата спират протестите

„Дебатите бяха продължителни, обсъждани бяха всякакви варианти. Нашият протест беше организиран заради това, че предложените правила не бяха съобразени с това какво предлагаме ние като експерти", заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на

Сдружението на общопрактикуващите лекари д-р Христо Димитров,

Лекарите готвят протест под прозорците на МС, искат Москов да им се извини

„След проведената среща в Министерството на здравеопазването се постигна диалог и имаше предложена ръка от страна на министерството за последващи промени в детайлите. Няма как за два дни да се случат нещата, които искаме. Не казваме, че сме доволни или че протестът е приключил. Приключи ефективният протест", заяви д-р Димитров.

„Няма как да се обсъдят всички проблеми за една среща", заяви д-р Димитров. „На срещите са приети част от по-малките проблеми, които могат да бъдат решени по-бързо", допълни той. По думите му здравният министър е показал ясно желание за конструктивен диалог на високо експертно ниво

Лекарите не искат "за всеки косъм да пишат доклад"

След като вчера обявиха, че спират ефективния протест от понеделник, джипитата за пореден път настояха за нормална работна среда, както и мнението им да бъде зачитано.

Източник: Novanews.bg