Дъжд от пари заваля в Казанлък и предизвика верижна катастрофа
Дъжд от пари заваля в Казанлък и предизвика верижна катастрофа / снимка: Kazanlak.Com

Дъжд от пари заваля днес в Казанлък. Макар краткотраен, „валежът” предизвика верижна катастрофа, съобщи сайтът Kazanlak.Com.

Вчера на бул. „Александър Батенберг”, на метри от светофарите в квартал „Изток” започнали да хвърчат пари от портмоне, което по думите на очевидци, е било изхвърлено от лек автомобил. Стъписани от гледката били водачът на „Фолксваген Голф” и негов братовчед. Изведнъж колата, от която били изхвърлени парите, ударила спирачки, това направил и шофьорът на следващия го „Фолксваген”. Бърза реакция имало и следващата кола - „Сузуки”, но бус „Мерцедес” не успял да спре навреме, блъснал „Сузуки”-то и то се ударило във „Фолксваген”-а.

Един от потърпевшите събрал парите и разпилените по пътното платно документи, карти за банкомати и самото портмоне. При пристигането на полицейските органи портмонето било предадено, като в него била и сума от около 300 лева. Водачите на моторните превозни средства участвали в инцидента, били проверени с дрегер за употреба на алкохол, който показал нули при трите проби.

„Тръгнахме от светофара и на 20 м от него видяхме как през прозореца на предната кола хвърчат пари и едно портмоне. Тази кола 10 м, след като хвръкнаха парите спря внезапно пред мен и аз след него. В същото време колите зад мен не успяха да спрат и се блъснаха в мен”, разказа шофьорът на „Фолксваген”-а

За щастие при странния инцидент няма пострадали. Полицейските служители взели портмонето с протокол за приемане, като в момента се издирва притежателят на документите в него. Хората предполагат, че портмонето може и да е било откраднато и затова да е изхвърлено.

По-късно станало ясно, че собственик на портмонето, от което изхвърчали парите е 30-годишен казанлъчанин. Той забравил портмонето си на тавана на автомобила и то паднало по време на движение. Мъжът разказал, че последно е купил закуска и е тръгнал на плаж в Ягода. По средата на пътя обаче е открил, че портмонето липсва и се върнал отново до закусвалнята, но портмонето не било там. След това проверил в полицията, откъдето му го върнали.

Оказало се, че една част от парите липсва, като за това вероятно бил виновен вятърът и минувачите, които може би са взели някоя от банкнотите. По думите на мъжа, той въобще не разбрал, че е станала катастрофа след неговия автомобил.