Тежко пътно-транспортно произшествие стана в ранните часове на тази нощ в Добрич.

Около 3,30 часа на бул. „Добруджа“ в Добрич при пътнотранспортно произшествие са загинали двама от пътуващите в автомобил „Форд“ общо шестима. Зад волана е бил навършилият наскоро 14 години Руслан К. Загиналите са 19-годишните М.Й. и Ив. К. Двама от пътниците – 15-годишният Е.Р. и 19-годишният Й.Х., са настанени в болница без опасност за живота. Без наранявания по чудо са пътникът К.Й. и самият неправоспособен водач Руслан, който не е употребил алкохол.

Тежка катастрофа с жертва затвори пътя към Севлиево (ВИДЕО)

По случая с тежкото пътно произшествие е образувано досъдебно производство, което се ръководи от Окръжната прокуратура в Добрич за причиняване по непредпазливост смъртта на повече от едно лице, извършено от водач без необходимата правоспособност – престъпление по член 343, ал. 3 от НК.

По предварителни данни произшествието с двама загинали е възникнало заради високата и несъобразена скорост. 14-годишното момче губи контрол над колата, завива наляво, преминава през мантинелата и се удря в електрически стълб, който се намира на разделителната ивица.

От ударите колата преодолява и другата успоредна мантинела и се озовава в насрещното платно за движение. Всичко това се разиграва на един от основните булеварди в Добрич – „Добруджа“, в посока към площад “Тракийски“ към балчишката бензиностанция в района над агромагазина.

17-годишно момче без книжка загина след катастрофа с мотоциклет

Преди произшествието в автомобила са били общо седем души. Едно от младежката компания, излязло посред нощ на автомобилна разходка из града, слязло малко преди катастрофата.

Лекият автомобил бил управляван като служебен от бащата на Руслан, който работел в строителна фирма.

Извършен е оглед на местопроизшествието, което е било посетено лично от окръжния прокурор на Добрич. Неправоспособният водач е отведен в районното управление на МВР в Добрич и малко по-късно днес ще бъде привлечен към наказателна отговорност.

Действията по разследването на тежкото пътнотранспортно произшествие с двама загинали и ранени продължават под ръководството на Окръжната прокуратура в Добрич.
БГНЕС