Двама депутати се скараха в залата, изгониха ги
Двама депутати се скараха в залата, изгониха ги / netinfo

Независимият депутат Петър Манолов и заместник-председателят на Парламентарната група на „Атака” Павел Шопов бяха изгонени от пленарната зала.

Председателстващата заседанието Камелия Касабова призова двамата народни представители да напуснат залата, след като между тях възникна шумен скандал, пречещ на работата на депутатите.

След като излезе от залата, Шопов обясни, че двамата се спречкали по въпроса за финансовата субсидия на „Атака”. По думите му Петър Манолов дължи на партията близо 700 000 лева. Тези средства се превеждат по сметката на Манолов, тъй като той е мандатоносител на „Атака”. Въпреки че Манолов напусна групата на партията в Народното събрание, от Министерство на финансите продължавали да пращат субсидията на него.

Шопов попитал Манолов кога ще преведе парите на „Атака” по тяхна сметка, независимият депутат отговорил с нецензурни думи, които Павел Шопов не пожела да повтори. След като той ме обиди, аз го нарекох крадец и затова не без основание Камелия Касабова ни изгони, обясни Шопов. Той нарече Петър Манолов мошеник и призова медиите да направят разследване, за да видят къде са отишли тези пари.