/ БГНЕС
"Ще бъда един редови член на Националния съвет и ще правя мониторинг на цялата политика, която се провежда. Ако ръководството има нещо нужда от мене, аз ще изпълнявам". Това каза Кирил Добрев, който бе основен конкурент на Нинова за лидерския пост, след края на червения конгрес, на който бе избран нов Национален съвет.

Той заяви, че няма желание да бъде част от Изпълнителното бюро на партията.

"Имаме вече ново поколение млади политици, които са част от управлението на БСП. Най-ценното е тези хора да бъдат умни, мъдри, да не бъдат някакви машини за гласуване, а да са хора с характер. И съм убеден, че БСП с това ново поколение ще върви напред", каза той във връзка с новия пленум.

По думите му членовете, които са влезли, са млади, нови, надъхани, ентусиазирани, които ще водят партията напред.

"Тези неща, които свързват днес новия Националния съвет, са много повече от тези, които ги разделят. Оптимист съм, че ръководството ще води партията в правилна посока", добави той.

Добрев коментира и факта, че много знакови лица като Сергей Станишев, Георги Пирински, Михаил Миков не влязоха в новия състав на червения пленум.

"Ще липсват. Ние направихме промяна в парламентарната група. Усети се, че ни куца и опита, и мъдростта и знанието, но колегите се научиха в парламента. Сигурен съм, че новите колеги от Националния съвет ще се научат също", заключи той.