Делото срещу братя Галеви за имущество отново бе отложено
Делото срещу братя Галеви за имущество отново бе отложено / снимка: sxc.hu

Съдът в Кюстендил отложи за началото на декември даването на ход на делото за конфискация на имуществото на дупничаните Ангел Христов и Пламен Галев. Повод за това стана искането на адвокат Николай Николов - особен представител на Радмила Дюлгерова, съпруга на Ангел Христов.

Защитникът поиска от съда още време, за да се запознае с всички материали по делото. Според Николов той не разполага с част от доказателствата по преписката, както и със становищата по исканията на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество.

Гражданското дело срещу братя Галеви, техните съпруги и контролираните от тях фирми, е образувано по иск на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. То е за конфискация на девет луксозни автомобили, имоти в с. Ресилово, община Сапарева баня, и дялове от фирми, на стойност 4 250 189 лв., предава БТА.

Галев и Христов са в неизвестност от 3 май 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело, потвърдена и от последната инстанция - Върховния касационен съд.