Чувствам се омърсен от слуховете за дипломата, каза Делян Добрев
Чувствам се омърсен от слуховете за дипломата, каза Делян Добрев / снимка: Sofia Photo Agency
Делян Добрев: Чувствам се омърсен от слуховете за дипломата ми
51711
Делян Добрев: Чувствам се омърсен от слуховете за дипломата ми
  • Делян Добрев: Чувствам се омърсен от слуховете за дипломата ми

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев сподели, че се чувства омърсен от слуховете за фалшива диплома. В „Седмицата" на Дарик той каза: „Не мислех, че може чак дотам да се преекспонират нещата. Един слух да се превърне едва ли не във водеща новина".

В четвъртък се появиха публикации в медиите за съмнения в истинността на образованието на Добрев. От МИЕТ обявиха, че „подобни твърдения категорично не отговарят на истината", а до медиите бяха изпратени сканирани дипломите за висше образование на министъра.

Уеслеанският университет не е много известен в България, но е един от най-добрите в САЩ в желаната от Добрев научна сфера, каза самият той: „Кандидатствах в 30-40 университета. Този беше най-добрият, в който ме приеха и затова реших да уча там. Дори бях приет на пълна стипендия".

Попитан за твърденията, че в регистрите на университета не фигурира неговото име, той обясни: „Няма такъв регистър на университета. В страницата на университета обаче има телефони, имейл, централна служба по регистрацията. Всеки може да се обади там и да попита. Пиарите ни изпратиха дипломата на медиите, за да видят как се изписва правилно името ми на английски. Може би някой е направил грешката да спелува името ми грешно на английски или пък това е абсолютна спекулация".

В прикачения звуков файл чуйте какво още разказа за биографията си министър Делян Добрев.