Четирима удавени и петима в неизвестност след пороя в Цар Калоян
Четирима удавени и петима в неизвестност след пороя в Цар Калоян / netinfo
Три възрастни жени и един психично болен мъж са потвърдените жертви на наводнението в Цар Калоян, съобщиха от “Гражданска защита” – Разград. Труповете са открити от спасителните екипи, които са работили до 4 часа през нощта. В неизвестност са петима жители на лудогорското градче с население 4000 души.

След интензивни валежи вчера между 15,30 ч. и 19,30 ч. градът бе залят от воден стълб, висок над 1 метър. Няма точни данни какво е количеството валеж, защото водата е отнесла уредите от водоизмервателната станция. Предполага се, че дъждът е бил около 80 л/кв.м. Съборени са и десетки къщи, отнесени в деретата в околностите на града са и много автомобили, включително автопаркът на общинската администрация. Хората, чиито домове са унищожени от стихията, са настанени в местното училище.

Пътят към Русе все още е затворен заради наносите и водата по него, след Цар Калоян, но от Разград до общинския център може да се пътува и ако разградчани искат да приберат възрастните си роднини, могат да го направят, съобщиха от „Гражданска защита”. Очаква се по-късно днес да се събере Областната комисия за защита от бедствия, аварии и катастрофи и официално да обяви бедствено положение в Цар Калоян.

Миналата седмица в общината заради щетите от сушата, бе обявено бедствено положение в Цар Калоян.