/ Thinkstock/Getty Images
Поради предвиденото намаление на цената на природния газ с 40,49 на сто от 1 април, Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) предлага да се понижат цените на парното и топлата вода в страната с между 8 и 25 процента пак от тази дата.

Намалението на цената на природния газ може да е по-голямо заради поевтиняване на световните пазари

В сградата на КЕВР днес се състоя открито заседание, на което бяха допуснати единствено представители на дружествата от сектора "Топлоенергетика" заради ограничаването на разпространението на COVID-19. Заседанието беше предавано онлайн на страницата на КЕВР.

Изпълнителният директор на "Топлофикация-София" Александър Александров, който се включи по Скайп, каза, че не възразява относно предложението на регулатора цената на топлинната енергия в София да поевтинее с 25,14 процента. По думите му от столичното топлофикационно дружество единствено смятат, че цената на електроенергията няма да бъде релевантна през следващите три месеца.

КЕВР решава за по-евтината цена на парното с до 25%

Изпълнителният директор на "Топлофикация-Бургас" Християн Илиев, който също се включи по Скайп, заяви, че няма възражения срещу предложението цената на топлинната енергия в Бургас от 1 април да бъде по-ниска с 16,4 процента. Михаил Ковачев, който е изпълнителен директор на "Топлофикация-Разград", също няма забележки срещу предложеното понижение на цената с 16 на сто.

Предложението на КЕВР е цената на топлинната енергия в София да поевтинее с 25,14 процента. В Пловдив се предлага намаление на цената с 14,8 на сто, в Бургас - с 16,4 процента, във Варна - със 7,8 на сто, във Враца - с 21,3 на сто, във Велико Търново- с 16,6 процента, в Разград - с 16 на сто.
БТА