БСП ще атакува пред КС текстове от закона за училищното образование
БСП ще атакува пред КС текстове от закона за училищното образование / БГНЕС, архив

БСП отново ще внесе предложение да се отложи влизането в сила на закона за предучилищното и училищно образование и ще сезира Конституционния съд за обявяване на текстове от него за противоконституционни. Това е казала соцлидерката Корнелия Нинова на среща с ученици от Основно училище „Христо Ботев", намиращо се в нейното родно село Крушовица, област Враца, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Кунева: Не можем да си затваряме очите, че ромските деца са неграмотни

Директорът на училището Дарина Стоянова и учителите споделили тревогите си от новия закон, който влиза в сила от 1 август тази година, защото за малките населени места това означавало затваряне на школа и респективно обезлюдяване на райони.

Корнелия Нинова ги запознала с позицията на БСП против този закон. Тя подчертала, че той нанася тежък удар в общинското и държавното образование и обрича младите на неграмотност.

Синдикат: Новият образователен закон има нужда от промени, не от отлагане

Лидерът на левицата информирала ръководството на училището, че БСП отново ще поиска да се отложи влизането в сила на закона и ще сезира Конституционния съд за обявяване на текстове от него за противоречащи на Върховния закон.