Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов / БГНЕС
Премиерът Бойко Борисов
100400
Премиерът Бойко Борисов
  • Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на нов завод за малки осветителни тела за автомобилната индустрия в Димитровград. На една от най-коментираните теми министър-председателят заяви, че няма нищо общо с обвиненията срещу Елена Йончева и беше лаконичен: „крадецът вика дръжте крадеца“
 
Специализираната прокуратура съобщи днес, че е събрала доказателства, които сочат, че Елена Йончева, обвинена за пране на пари, е знаела за престъпния произход на средствата и те са предмет на длъжностно присвояване. От своя страна тя категорично и многократно отрече обвиненията и определи ситуацията като атака и сплашване към нея. „Правителството и Борисов вече използват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат всеки, който разкрива как шайката - тази организирана престъпна група - разграбва България“, посочи депутатът от БСП.

Прокуратурата с доказателства, че Елена Йончева е знаела за престъпния произход на парите
 
Крадецът вика дръжте крадеца. Нито знам, нито се интересувам от тази партия и тези хора. Те за добро утро, за добър ден и за лека нощ трябва да кажат Бойко Борисов. Всички свои неудачи – с Бойко Борисов. Съжалявам, че говоря за себе си, но нито съм имал нещо общо с КТБ, нито с който и да било“, коментира премиерът.
 
„Има специализирани органи, нали всички говорят да има институционалност? В момента институциите работят. Какво общо имаме ние с тази работа? Когато повдигнаха обвинения на Делян Добрев, ние какво казахме? Нека си свършат работата, да се направят съответните проверки. Когато хванаха техния депутат, че купува гласове, те какво казаха? Когато обвиниха Цветанов по времето на мандата на БСП, помните ли какво казахме? Нека прокуратурата и службите си свършат работата, ако има виновни да бъдат наказани“, каза още той.
 
„Нямам абсолютно нищо общо с тези неща. Отново се отнема вниманието от реалната политика – увеличаване на доходите“, заяви министър-председателят.

НФСБ преустановява преговорите с ВМРО за общо явяване на изборите за ЕП

Сутринта имахме Министерски съвет – прекрасно си работи коалиция, каза премиерът Борисов.

Нов трус разтърси коалицията Обединени патриоти. Партията на Валери Симеонов НФСБ официално обяви, че прекратява преговорите с ВМРО на вицепремиера Красимир Каракачанов за общо явяване на изборите за Европейски парламент. „В последните дни за пореден път станахме обект на медийни атаки от нашия коалиционен партньор ВМРО, завоалирани като фалшива загриженост за бъдещето на коалицията“, заявиха в позиция на партията. Депутатът от ВМРО Искрен Веселинов отговори на колегите си от НФСБ, като ги посъветва да се фокусират върху идеи, а не върху скандали. Междувременно Волен Сидеров не изключи вариант за общо явяване на Обединени патриоти на евровота. „Не е изключен този шанс“, отбеляза той в кулоарите на парламента. Макар че, според него, съдейки по днешната декларация на НФСБ, все повече били белезите на разтрогване на брака. Дано да е по взаимно съгласие, пожела председателят на ПГ "Обединени патриоти".
 
 

 

Публикувахте от Бойко Борисов в Сряда, 23 януари 2019 г.
Сидеров за малката коалиция: Все повече има белези за разтрогване на брака

Всяка политическа партия си има нейните лидери, те си имат своя политика и си я развиват. Важното е това да не пречи на общата работа на правителството, а то не пречи“, коментира още Борисов, като допълни, че напрежението в малката коалиция не се отразява и на инвестиционния климат в страната.
 
„Това е най-важната политика - повишаване на доходите, работните места и високотехнологични производства“, посочи още премиерът.

Откриха завода за автомобилни фарове край Димитровград
 
„Искам да поздравя инвеститорите, защото това е едно много високотехнологично предприятие, всичко е роботизирано. Предвижда се още 400 работници да назначат и да доразвият целия завод. Те си подготвят и обучават си работниците, които са от Хасково и Димитровград. На такива заводи се радвам, защото те създават БВП, създават работни места“, каза още Борисов.