Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира пред журналисти протеста на земеделците и темата с кандидата на ГЕРБ за кмет на София.

Борисов заяви, че е имало над 20 номинации за кандидати за кметове на София, предава 24 часа.

“Вчера една баба ми се обади и каза “Айде бе кажи го тоя кандидат за кмет“, ГЕРБ е демократична партия, в нея има събрание, имам над 20 номинации за кандидат за кмет на София. Изчакайте няколко дни, ще ви събера в централата и ще го обявя”, каза Борисов. 

Борисов: Ще обявим кандидата ни за кмет, след като свърши Ретроградният Меркурий

“Първо искам да поздравя правителството, зърнопроизводителите и всички сектори, които имат стачна готовност. Това, което от ден първи ги моля - да седнат и да преговарят. Вчера го направиха, днес няма задръствания в София и се надявам, ако тук нещо в НС трябва да се свърши да го решим, но МС да доведе докрай преговорите”, заяви Борисов.

Земеделците остават в протестна готовност, подготвят се да тръгнат към София 

“Аз вярвам на Денков, на министрите, които са били там на преговори, каквото е необходимо ще подпишат, договорят и каквото е необходимо в НС ще се свърши. Вчера говорих в 22:00 ч. след преговорите с Денков, да каже какво иска от мен и всичко съм свършил”, каза още Борисов. Запозна ме как вървят преговорите, имат пълната ни подкрепа като парламентарна група ако трябват законодателни промени”, добави той.

Относно кабинета Бойко Борисов заяви следното: “Може да го наричаме, сглобка, некоалиция. Нито аз съм в коалиция с ПП-ДБ, нито с ДПС, но след петте избора се събрахме и решихме, че във втория мандат с премиер Денков, с техни министри плюс Мария Габриел, Петков ги смяташе с 10 наши министри, те да управляват. Само че с толкова малко депутати не могат да се направят никакви реформи. Затова към тази некоалиция се прибавиха и ДПС, за да направим конституционните реформи, там където е необходимо да имаме по-голямо мнозинство. Ако в тази враждебна обстановка към ПП-ДБ от страна на ИТН, Възраждане и БСП, се прибави и ДПС аз мисля, че много трудно ще бъде за всички в този парламент. Затова решихме да работим по този начин. Щом не искат да го наричат с димите, които са възприети от вас в продължение на 30 години демокрация, нека да ги наричаме с нови думи. Българският език е богат”, добави лидерът на ГЕРБ.
БГНЕС, 24 часа