Борисов: Моят принцип е да правиш, показваш и ги оставяш да коментират
Борисов: Моят принцип е да правиш, показваш и ги оставяш да коментират / БГНЕС, архив

"Моят принцип винаги е бил: правиш, показваш и ги оставяш да коментират".

Това обясни министър-председателят Бойко Борисов на днешното правителствено заседание.

На него министри коментираха предприетите мерки за постигане на по-справедлива цена при договаряне на лекарствата, заплащани с публични средства, за възможностите за увеличаване на средствата за младите учени, за хода на оперативните програми.

Борисов и Георгиева са вероятните кандидати на ГЕРБ за президент, твърди социолог

„За период от около година и половина към момента е факт, че всичките ни оперативни програми са одобрени от Европейската комисия. Като сравним ситуацията с предишния програмен период, средно се движим около една година напред и като период на одобряване, и като темп на плащане. Ако направите справка как вървят брутните плащания в страната, темпът със сигурност е по-добър, отколкото в предишния програмен период", посочи вицепремиерът по Томислав Дончев.

Здравният министър Петър Москов представи резултатите от проведената в края на миналата седмица среща на министрите на здравеопазването от Централна и Източна Европа по въпросите на лекарствената политика. На нея бяха обсъдени съвместни действия, които да доведат до намаляване на цените на лекарствата. Той коментира и засилените проверки в министерството, довели до предотвратяване на злоупотреби с бюджетни средства за милиони левове.

Борисов: При мен всичко расте

Премиерът Борисов подкрепи идеята на вицепремиера и министър на образованието и науката Меглена Кунева за оптимизиране на разходите на ведомството и за насочването им за стимулиране на младите учени и за образователни дейности.

„Моят принцип винаги е бил: правиш, показваш и ги оставяш да коментират. Аз се опитвам да се ядосам някой път, но докато се ядосам, ми минава. Ходих в парламента да отговарям на въпроси последните две седмици. Първия петък БСП изкараха да чете срещу мен декларация човекът, който те, докато управляваха, го сложиха за заместник-министър на вътрешните работи за няколко часа и си го махнаха, защото не става. Другия петък отидох - срещу мен вдигнаха Гечев да говори за финанси, който, ако вземете стенограмите на Министерския съвет от 1996 година, те са брутални. Пенсията беше 3 долара, фалираха банките. Той говори за дълговата спирала! Опитвам се да кажа - ако нещо постигат с тази си цел, е да ни отнемат енергия. Няма да продължавам по-нататък по опозиционните теми. Има, за радост, сигурно 100 предавания, в които можете да участвате - участвайте. Казвайте ги тези неща, но, повярвайте, същинската работа е това, което вършите. В огромната си част хората я приемат, а и параметрите в държавата го показват, не го говорим ние", обобщи Борисов.

Източник: БГНЕС