Борисов към служебния кабинет: Разровете всяко министерство
92281
Борисов към служебния кабинет: Разровете всяко министерство
  • Борисов към служебния кабинет: Разровете всяко министерство

Надявам се да направите не ревизия, призовавам ви да разровите всичко, което има по министерствата. С тези думи премиерът в оставка Бойко Борисов се обърна към служебното правителство. Днес в Гранитната зала на Министерския съвет се проведе официалната церемония по встъпването в длъжност на кабинета "Герджиков", който президентът Румен Радев назначи.

Какви ще са приоритетите на служебния кабинет?

Борисов изрази надежда, че проверките ще прекъснат спекулациите по темата. "Ако има нещо, което да ви притесни, директно на прокуратурата да бъде предавано", препоръча той.

Служебният премиер Огнян Герджиков прие предизвикателството и заяви в отговор, че ще бъде направена цялостна ревизия на ведомствата. "Не смятам да ви скършвам хатъра, ще го направим с надежда, че няма много лоши неща да излязат", обърна се към предшественика си той.

Проф. Герджиков: Отрицанието и омразата трябва да отстъпят място на единението (ВИДЕО)

Герджиков даде висока оценка на направеното от кабинета "Борисов" и пое ангажимент за надграждането му. "За мен е чест да поема този висок пост от Вас, тъй като Вие сте най-дългогодишният премиер на България в най-новата ни история. Ние оценяваме високо това", каза Огнян Герджиков.

Двамата обещаха да продължат да се срещат на тенис-корта, а Борисов пожела на новото правителство да успее да направи честни парламентарни избори