Борисов: Как си осигурявам сигурността, си е моя работа
Борисов: Как си осигурявам сигурността, си е моя работа / Sofia Photo Agency, архив
Борисов: Как си осигурявам сигурността, си е моя работа
57035
Борисов: Как си осигурявам сигурността, си е моя работа
  • Борисов: Как си осигурявам сигурността, си е моя работа

Как осигурявам моята сигурност - това си е моя работа. Така премиерът Бойко Борисов отговори на журналистически въпрос в севлиевското село Ловнидол относно ползването на военни самолети. Той добави, че заплащането ще стане, когато му дойде времето.

„Милиони, милиони, милиарди ние сме спестили на държавата. Десетки тонове наркотици сме задържали през последните месеци и как ще си осигурявам преминаването, защото виждате, че аз всеки ден съм в някой град или село, и трасетата, по които преминавам, как си ги осигурявам или кога ги прелитам и по какъв начин, на никой не считам за нужно от моите врагове да ги уведомявам предварително", категоричен бе Борисов.

Милиони, милиони, милиарди ние сме спестили на държавата … и как ще си осигурявам преминаването, и трасетата, по които преминавам, и по какъв начин, на никой не считам за нужно от моите врагове да ги уведомявам предварително.

- Бойко Борисов

Премиерът коментира, че данъкоплатците не са ощетени по никакъв начин: „Факт е, че ние 30 пъти повече усвояваме пари от еврофондовете. Данъкоплатците в България бяха ощетени, когато всички програми на Европейския съюз бяха спрени. Всички. А сега ние сме единствената може би държава в ЕС, която няма нито една спряна програма. И ние ги даваме тези пари на българските данъкоплатци".

Бойко Борисов отново попита защо е било нужно да се купуват транспортни военни хеликоптери и самолети, които са празни. „Ако не съм летял с тях, те щяха да ги излетят във въздуха, щото трябва да натрупат тези часове", завърши Борисов.

Други новини от Габрово