БНД ще работи за обезщетение на потребителите при некачествени услуги
БНД ще работи за обезщетение на потребителите при некачествени услуги / снимка: Sofia Photo Agency
Българска нова демокрация” не подкрепя действията на правителството по актуалните обществени проблеми. Това каза в предаването „Денят” на Дарик Лидия Шулева – член на новата парламентарна група БНД.

На среща на парламентарната група представителите на БНД са обсъдили създалата се зимна ситуация, парализирала държавата, което по думите на Шулева се дължи на липса на каквато и да било организация между отделните институции. „За едни такива действия, по-скоро бездействия, в никакъв случай не можем да изразим подкрепа”, категорична бе Шулева.

На въпрос кое е най-важното през новата парламентарна сесия Шулева отговори: „Има един основен въпрос, свързан с правата на българските граждани като потребители, като ползватели на услуги. Тези права не са им осигурени, в последно време се нарушава качеството на редица услуги без след това да произтичат обезщетения за пострадалите".

Тя припомни случаите „със студените радиатори, с недостатъчно високата температура на водата, с оставените без ток селища”, които според нея показват, че нашето законодателство „не е обърнато с лице към правата на гражданите по отношение на получаване на качествени услуги”. Лидия Шулева каза, че ще се работи в посока гарантиране правото на обезщетение на хората в случаите, когато получават некачествена услуга.

Цялото интервю с Лидия Шулева чуйте в прикачения звуков файл.