Блокадата на пътни отсечки в центъра на София ядоса хората
Блокадата на пътни отсечки в центъра на София ядоса хората / снимки: Sofia Photo Agency
Блокадата на пътни отсечки в центъра на София ядоса хората
65498
Блокадата на пътни отсечки в центъра на София ядоса хората
  • Блокадата на пътни отсечки в центъра на София ядоса хората

Блокадата на центъра на София предизвика недоволство сред хората, които не могат да стигнат до работните си места с автомобил или градски транспорт. Въпреки че протестиращите се опитваха да помогнат на полицията и от време на време да пропускат автомобили частично, на повечето шофьори им се наложи да търсят обиколни пътища, а на останалите - да вървят по няколко спирки пеша, за да стигнат до желаната дестинация.

„Само тези, които сега протестират, ли имат право” - така част от недоволните от блокадата на центъра граждани се опитаха да убедят протестиращите да пуснат движението на възловото кръстовище при Орлов мост. „Не ми е приятна ситуацията и да ходя пеша. Както някой каза - с 10 човека да спират движението”, сподели жена, минаваща в района.

„Притеснява ме, защото съм на работа. по този начин се възпрепятства изпълнението на служебните ми задължения”, каза шофьор, попаднал в блокадата.

Единствените превозни средства, които можеха да минат в отсечката между Софийския университет и Орлов мост, бяха полицейски коли и линейки. Въпреки че протестиращите ги пропускаха, се налагаше да намалят скоростта, за да не предизвикат инцидент.

Блокадата на пътни отсечки в центъра на София ядоса хората
netinfo


„Притесняваме се , че пречим на хората, но общия интерес превалира над частните интереси. Иначе се притесняваме, и се извиняваме за това, но това всъщност е обществено полезен труд, който гражданите трябва да полагат, когато се налага”, отговори един от протестиращите и участник в блокадата.

Те блокираха цялата държава, а вие за едно кръстовище говорите”, лаконичен беше друг участник в блокадата.

Вече е активен и сайт, който цели да преброи искащите оставката на правителството и нови избори noviizbori2013.com. На сайта може да се гласува и с искане за граждански контрол на всяко следващо управление.