Бивша охранителка на Кирил Рашков прогони въоръжен крадец
Бивша охранителка на Кирил Рашков прогони въоръжен крадец / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Бившата охранителка на семейството на Кирил Рашков - Николина Козинарска, която в момента работи в денонощна закусвалня за тракийски катми на ул. „Гладстон” в Пловдив, е  успяла да прогони тази нощ въоръжен крадец.

Апашът, на възраст 25-30 години, влязъл в заведението около 3.30 ч. В това време вътре били само Николина и Стоян Пицин, който правел катми. Нападателят насочил пистолет към двамата и изкрещял: „Давай парите!”. Колежката на Козинарска, която днес беше на смяна, разказа, че тя действала като по учебник за обезвреждане на терористи.

Започнала уж да търси ключовете за касата, като през това време натиснала паник-бутона и повела разговор с бандита. Предложила му да го черпи една катма и му направила забележка, че неправилно държи оръжието настрани.

Стоян Пицин също не загубил самообладание и казал на младежа да прибере пищова, за да не изплаши някой клиент. Крадецът се объркал - пъхнал пистолета в джоба си, после пак го измъкнал. Изведнъж обърнал гръб и избягал.

Служителите от СОТ пристигнали за две минути, но от него вече нямало и следа. Пред закусвалнята е намерена шапка, която вероятно е негова. Според описанието той бил висок, с къдрава коса. Бил облечен с анцуг и непрекъснато придърпвал към устата си яката, за да скрива половината от лицето си.

Криминалистите от Второ РУП в момента го издирват.

Новини от Пловдив