„Не знам откъде БСП си вадят извода, че сме спечелили по-малко гласове, отколкото на предишните избори. На миналия вот имаме 130 общински кметове, а сега - 140. Имаме 80 съветници повече. В над 160 общини сме мнозинство в общинския съвет. БСП имат два пъти по-малко и казват „ние спечелихме”. За мен това е техен проблем. Когато една партия не може да различи победата от загубата, обикновено се държи дезориентирано и не може да вземе адекватни решения за следващите избори”. Така Тома Биков от ГЕРБ пред NOVA коментира изборните резултати и реакцията на левицата.

„От моята гледна точка, която не е вътрешнопартийна, ми се струва странно партията, която е спечелила изборите, да иска касирането им - в случая БСП. Те твърдят, че са ги спечелили и после казват, че искат касация”, посочи Тома Биков от ГЕРБ.

Вигенин: БСП се представи много добре на тези избори (ВИДЕО)
 

„Вече участвам активно в три изборни кампании на ГЕРБ – парламентарни, евроизбори и местни. Виждам как в нощта на вота, първото нещо, което правим е да разберем къде сме сбъркали. При всеки вот, която и да е политическа сила понася щети”, допълни Биков. 

„Не знам, ако ГЕРБ го няма, кой ще бъде виновен за всичко в тази държава. Ако г-н Каракачанов смята, че някъде сме купували гласове, нека се обърне към органите на реда. Той познава лично дори министъра на вътрешните работи, предполагам и главния прокурор”, посочи още той.

ЦИК: 100 000 избиратели по-малко между първи и втори тур в София, било грешка
 

„Градската десница започва да се трансформира в градска левица. Този процес ще бъде устойчив. Появява се една ляво-либерална левица на мястото на десницата на Прехода. За мен тези избори показаха един ляво-либерален импулс в лидерството на „Демократична България”. Те направиха нещо, което не бяха никога – да се договорят с БСП директно за общо участие в изборите”, заключи Биков. 

NOVA