Арестуваха Маргините за убийството на Боби Цанков
Арестуваха Маргините за убийството на Боби Цанков / cнимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева
Полицията арестува Маргините за убийството на Цанков
24800
Полицията арестува Маргините за убийството на Цанков
  • Полицията арестува Маргините за убийството на Цанков

Полицията арестува Красимир и Николай Маринови - братята Маргини. Задържан е и Стефан Бонев-Сако. Това каза градският прокурор Николай Кокинов. Полицията и ГДБОП задържа тримата във връзка с убийството на Боби Цанков.

Малкия Маргин е бил задържан от полицията в района на парк-хотел "Москва". Спецакция на полицията и ГДБОП бе проведена последователно в централния офис на застрахователната компания "Бул Инс" в столичния квартал "Лозенец" и в хотелския комплекс "Царско село" в Симеоново. Спецченгетата нахлули в "Бул Инс" към 16.30 ч. на 5 януари и търсели двамата братя за арест. Малко преди акцията обаче от полицията изтекла информация и те били предупредени. Спецчастите напуснали сградата след броени минути. От там се отправили да ги търсят в комплекса "Царско село".

Издирваше се и Стефан Бонев-Сако, за когото се предполага, че е наследил бизнеса с наркотици на Христофорос Аманатидис-Таки. Самият Сако беше задържан преди месец след твърдения на Боби Цанков, че го е заплашвал.

Според източници от разследващите вероятно братята Маргини ще бъдат обвинени в поръчителство на убийството на Боби Цанков. Според източници на Дарик скандалният радиоводещ е получавал големи суми пари от Маргините. По тяхно лично разпореждане,човек от "Бул Инс" му ги е предавал всеки път срещу записи на заповед.

Източници, запознати с оперативната обстановка, твърдят, че убийството на Цанков не е свързано с книгите му за подземния свят, а с преразпределението на наркопазара в София.