80 лв. компенсация, ако дете не бъде прието в детска градина
80 лв. компенсация, ако дете не бъде прието в детска градина / netinfo
Да бъдат изплатени компенсации на всички родители, чиито деца не бъдат приети в столичните детски градини и ясли, въпреки че са регистрирани в системата за интернет записване. За това настояват младите социалисти от Дискусионния клуб за социална местна политика.

Предложението е компенсацията да бъдат в размер на около 80 лева. От Дискусионния клуб за социална местна политика са категорични, че от Столична община трябва да намерят решение на проблема с недостатъчния брой места в детските градини и ясли най-късно до 1 септември тази година.

Необходима е конкретна програма за действие, смятат младите социалисти. На първо място те предлагат да се помисли как да бъдат извадени от сгради, които преди са били детски градини, най-различни организации, ползващи постройките под наем.

Представителите на Дискусионния клуб смятат още, че парите, вложени в създаването на системата за регистрация в интернет, е трябвало да се използват по-скоро за построяване на нови детски градини, отколкото за хонорари на програмни специалисти.

Младите социалисти предлагат публично да бъдат обсъдени терените, предвидени от Столична община за строеж на нови забавачки. Възможно е да са набелязани терени в квартали, в които всъщност няма нужда от нови детски градини, казват от Дискусионния клуб.