/ БТА
В петъчното пленарно заседание депутатите ще изслушат 8 служебни министри на парламентарен контрол. Повечето министри ще отговарят на три-четири въпроса, докато служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков ще отговоря на 39 въпроса.

Депутатите ще изслушат Христо Алексиев, служебен заместник министър-председател по икономическите политики и служебен министър на транспорта. Той ще отговаря на два въпроса свързани със създаването на нов оператор, предназначен специално за управленските нужди на активите на “Фериботен комплекс Варна”, както и въпрос относно изграждане на железопътния коридор “Солун-Кавала-Александруполис-Бургас- Варна - Русе”.

Служебният министър на образованието и науката ще отговори на Сашо Пенов също ще отговори на два въпроса на тема извънкласна литература, която се предлага на учениците, както и въпрос относно разпространение в образователните институции на образователни брошури със съмнително съдържание.

Росица Карамфилова-Благова, служебен министър на околната среда и водите ще отговори на пет въпроса, сред които са действия на МОСВ за разработване н стратегии и изготвяне на цялостни политики в областта на рециклирането на фотоволтаични модули излезли от експлоатация, нерегламентирано сметище в село Краводер, както и въпрос свързан с наказателна процедура на ЕК за неизпълнение задължението за докладване на третите ПУРБ.

Служебният министър на земеделието Явор Гечев ще отговаря на десет въпроса свързани с издадени наказателни постановления, нерегламентирано отпускане на вода от язовир “Жребчево”, както и закупуване на над 350 високопроходими автомобила от държавни горски предприятия за 25 млн. лв.

Никола Стоянов, служебен министър на икономиката и индустрията ще отговори на един въпрос свързан с командировка в Австралия на ръководството на Комисията за защита на потребителите.

Весела Лечева, служебен министър на младежта и спорта ще отговори на въпроси относно Европейска година на младежта, забавяне при изпълнение на договора за изграждане на спортна зала “Арена Бургас” и др.

Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев ще отговори на въпроси относно месечните възнаграждение на лекарите в лечебните заведения за болнична помощ, лекарствени продукти и др.

Иван Шишков, служебен министър на регионалното развитие и благоустройството ще отговори на 39 въпроса свързани с актуалното състояние на пътната инфраструктура. 
БГНЕС