/ Георги Димитров
В петъчното заседание народните представители ще изслушат 8 служебни министри. Най-много въпроси, цели 16, са отправени към служебния министър на регионалното развитие и благоустройство Иван Шишков.

Иван Демерджиев, служебен заместник министър-председател по обществения ред и сигурност и служебен министър на вътрешните работи, ще отговори на три въпроса относно дейността на Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане към МС във връзка с наводнените села в Пловдивска област през септември 2022 г., предприемане на действия за територията на спортен комплекс “Раковски”, и за извършен палеж на преработвателна фабрика в село Враниловци.

Служебният министър на енергетиката Росен Христов ще отговори на един въпрос относно предприетите действия от стана на МЕ за подготовка на евентуален арбитраж с ООО “Газпром Експорт” в защита на българския национален интерес .

Георги Тодоров, служебен министър на електронното управление, ще отговори на въпрос относно дигитализацията, съхранението и опазването на данните на всички български граждани.

Иван Шишков, служебен министър на регионалното развитие и благоустройството, ще отговори на 16 въпроса относно ремонти дейности по пътищата, поетапното пискане в експлоатация на тунел “Железница” от АМ “Струма”, нуждата от ремонти дейности на мостове, състоянията на пътищата и др.

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков ще отговори на един въпрос относно проектозаповед за провеждане на конкурс за нотариуси от 15.11.2022г.

Весела Лечева, служебен министър на младежта и спорта, ще отговори въпрос относно Националната програма за изпълнение на младежки дейности от Закона за хазарта.

Служебният министър на културата Велислав Минеков отговори на въпроси относно укрепителната система “Калето” и видинските капии, стопанисването и опазване на сградата на фурната в с. Свежен, и др.

Росица Карамфилова-Благова, служебен министър на околната среда и водите, ще отговори на въпроси относно актуализацията на ЗОИК, нерегламентирано сметище в с. Радловци и др.
БГНЕС