48 населени места без ток в Родопите
48 населени места без ток в Родопите / снимка: БГНЕС

48 малки населени места и махали в Родопите остават без ток към 16.30 ч., съобщават от ЕВН. Дежурните екипи продължават работа  по възстановяването на местата, засегнати от тежките метеорологични условия през последните дни. На този етап няма град или голямо селобез захранване. 

29 от засегнатите населени места са на територията на област Смолян. На редица места в областта има паднали електропроводи и стълбове от електроразпределителната мрежа вследствие от снежната стихия.

В родопската част на област Пазарджик аварията по 110-киловолтов електропровод, собственост на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) е възстановена до района на Батак, който има захранване. След цялостното възстановяване от дружеството имат готовност да включат електрозахранването за голяма част от засегнатите в райони населени места до края на деня, включително за град Сърница като по-голямото населено място в района.

Общо 48 аварийни екипи с допълнен състав работят по нормализиране на захранването. Продължава да действа кризисен щаб за координиране.