Детето е с тежко онкологично заболяване
2-годишно дете от Пловдив се бори за живота си. Детето е с тежко онкологично заболяване, предава NOVA.

До момента лекарите у нас са приложили много лечения, но сега обаче докторите виждат надежда  в трансплантацията на  стволови клетки в Германия. Детето трябва да замине спешно, но родителите му са изправени пред огромно препятствие. Сами трябва да съберат непосилните за тях 100 000 евро.   

За крехката Зария всяка глътка въздух е надежда за живот. Борбата й започва още, когато е на 10 месеца. „Детето се развиваше абсолютно нормално. Всичко беше наред. Изведнъж нещо стана. Почти беше проходила, но нямаше сила да се изправя. Не искаше да ходи.

Решихме да и пуснем кръвни тестове”, разказва бащата на детето Милчо Златев. Така стигат до болницата, където чуват и страшната диагноза, която преобръща живота на цялото й семейство - остра лимфобластна лефкемия.

„Лечението беше доста дълго, с доста усложнения. Но първоначално всичко беше наред. Детето си излезе в ремисия. Започна поддържаща терапия вкъщи, но една седмица преди април месец установиха, че има рецидив”, добавя Златев.

Така Зария отново се връща в болницата. Въпреки упоритото лечение, лекарите този път установяват, че освен костния мозък, раковите клетки са засегнали и централната нервна система на детето. Започва нова химиотерапия, но се оказва, че Зария не може да я понесе.

Единствено лекарите от немската специализира клиника във Франкфурт дават надежда Зария да оздравее. Тя обаче трябва да бъде приета в клиниката в Германия до края на август. Здравната каса не поема лечението в чужбина. Момиченцето е единственото дете на семейството и е било дълго чакано. Сумата, която родителите трябва да дадат, за да живее дъщеря им, е 100 000 евро. Пари, които нямат.

До момента семейството е успяло да събере само 30 % от сумата, за да спаси единственото си дете. Надеждата на бащата е Зария да израсне пред очите му щастлива. А сега повече от всякога Зария се нуждае и от нашата помощ!

Ако желаете да помогнете на Зария, можете да го направите по следния начин:
IBAN:  BG22UNCR70001524029530
UniCredit Bulbank / Милчо Златков Златев/
paypal.com:  helpzariya@gmail.com
epay.bg КИН:  2512788094
nova.bg