/ ThinkStock/Getty Images
16-годишен е обвинен, че е удавил друго дете в Дунав
98645
16-годишен е обвинен, че е удавил друго дете в Дунав
  • 16-годишен е обвинен, че е удавил друго дете в Дунав
16-годишен е обвинен, че е удавил свой връстник в река Дунав. В хода на разследването е установено, че на 21 август обвиняемият умишлено е умъртвил детето, чието тяло е открито във водите на реката. Преди два дни арестуваното момче е задържано за 72 часа.

Тийнейджър намушка с нож друг заради публикация в интернет
 
Инцидентът е станал на 21 август. Две 16-годишни момчета били край река Дунав в участъка ѝ в землището на град Свищов. Тялото на едното дете е било намерено във водата. Във входа на разследването на МВР е установено, че момчето е било удавено. Говорителят на Окръжната прокуратура във Велико Търново Цвета Димова обясни пред Дарик, че за инцидента е обвинено другото момче.

Неизвестен мъж преби 14-годишно момче в центъра на София

"На този етап само това може да се съобщи. Все пак и това, което е съобщено, е с разрешението на наблюдаващия прокурор. Етапът е много ранен, за да се правят някакви по-сериозни изявления и други подробности. Разследването все още върви", каза пред Дарик Цвета Димова.
 
Димова обясни, че според прокуратурата може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, което се наказва с лишаване от свобода до пет години. От прокуратурата са констатирали и че задържаното момче знае какво е извършило и е имало възможност да ръководи постъпките си.

Мъж счупи ръцете на дете, подозирал го в кражба (ВИДЕО)